Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2017 02:12 - Най-хубавите най-близки плажове до Петрич, Петрич, чуден южен край, свидна родна бащина земя, моя обич, обич и тъга, моя крепост Самуилова. с топли сълзи ти си
Автор: elamus Категория: Други   
Прочетен: 4817 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2017 02:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Cеверна Гърция е един благословен регион, надарен с прекрасни крайбрежни ивици, невероятна природа, гостоприемни хора и неповторими възможности за почивка.
   Безкраен пясъчен бряг ви посреща в град Катерини, който разполага с организирани плажове, но също и със свободно място, където да опънете плажните си постелки. Морето по всички плажни ивици на Катерини е доста плитко, пясъчно и чисто.

   Тук можете да посетите Олимпик Бийч, Паралия Катерини. Олимпик Бийч е малко курортно градче на 3 км от плажа на Катерини и на 76 км от Солун. Ако търсите спокойна почивка, това е мястото, тъй като не е пренаселено с туристи. Плажната ивица е дълга и с пясък. Плажът е носител на наградата "Син флаг" и е подходящ за деца. От Катерини може да се насочите към Халкидическия полуостров. Той е вдаден в Егейско море и е разположен между Солунския и Орфанския залив. На юг образува 3 разклонения - Касандра, Ситония и Атон. И на трите ръкава има безброй плажове с изумрудени брегове и чисти води. Ето някои от най-красивите.

Неа Мудания

Плажът до село Неа Мудания се намира в близост до магистралата, заобиколен от лозя и хълмисти склонове. Яхтклубът на Неа Мудания е носител на много международни награди в конкурси за ветроходство и риболов. Организират се различни спортни мероприятия като плажен футбол, плажен волейбол и плажни тенис мачове.

Неа Фокеа

Плажът е дълъг, пясъчен, с чисти води. Внушителната византийска кула, построена през 1407 г., както и църквата на апостол Павел са в близост до плажа. Те са исторически паметници, които си струва да посетите. Плажът на Неа Фокеа може да се използва като отправна точка за екскурзии из красивата област Халкидики.

Сани

Сани е едно красиво място малко преди Неа Фокеа, пълно с борови дървета, които стигат до бялата пясъчна ивица, с изглед към Олимп отсреща, а между тях невероятни тюркоазени води. Дискретното използване на брега е запазило чара на този "диамант" на първия ръкав на Халкидическия полуостров, който може да конкурира по екзотична красота Карибско море. Интерес също така предизвиква влажната зона (биотоп) в района, която е убежище на много видове птици, както и праисторическото селище Амбарес на хълма до езерата. Сани се слави като един от най-луксозните курорти на ръкавите. Намира се на западната страна на Касандра. Пясъкът е бял и ситен като брашно.

Пефкохори

Това е хубав плаж, въпреки че в разгара на сезона е много зает. Ако обичате природата, ще намерите много красиви места около Пефкохори, като например близкия плаж на Паглиури, който предлага и къмпинг. Водата е спокойна и ясна, плажът е изключително популярно място за плуване на семейства с деца. Освен това плажът Пефкохори предлага и много места за гмуркане.

Неа Флогита

Намиращ се между Неа Мудания и Неа Плагия, този плаж е на по-малко от 40 минути с кола от Солун. Плажната ивица на Неа Флогита е голяма и пясъчна, застлана с шезлонги и чадъри. Водата е чиста, а плажът е обграден от растителност, която предлага сянка на посетителите. Понякога следобед на плажа е ветровито.

Порто Куфо

Това е най-голямото естествено пристанище в Северна Гърция и се смята, че е сред най-безопасните. В средновековните времена Порто Куфо е служил като рай за пиратите, които нападали Халкидики. Плажът е малък, но красив, в комплект с прекрасна природа и гъста растителност. От Порто Куфо се предлагат разходки с лодка до някои от най-популярните забележителности на Халкидики. Районът около Порто Куфо е идеален за преходи. Всяка година през септември Порто Куфо е домакин на фестивал на рибата тон.

Вурвуру

Чистите пясъчни брегове и кристални води са идеални за семейства с деца, тъй като плажовете са плитки и безопасни за различни забавления. Плажът е популярно място за водни спортове и туристите могат да наемат дъски за сърф, водни колела и ветроходки от спортен център на брега на морето. Посетителите имат възможност да се повозят на лодка до Диапорос - най-големия от деветте острова в залива на Вурвуру, или пък да посетят малки заливи със златист пясък.

Арменистис

Един от най известните плажове в Европа, награден със "Син флаг". С мек бял пясък, кристалночисти води и пясъчно дъно, което го прави предпочитан за семейства с деца. Намира се на източното крайбрежие на ръкава Ситония на Халкидики. 

Ливрохио, Ситония

Красив, дълъг плаж, разположен в близост до селцето Свети Никола. Срещу залива има малък остров. В северната си част плажът е по-широк и по-населен. На юг към залива на Ормос Панагиас е по-тесен, но и по-спокоен. Пясъкът е едър, със ситни камъчета, когато се влиза в морето. Навътре се вижда пясъчното дъно. Стига се с кола почти до плажа.

Платаници, Ситония

Дълъг и широк, скрит зад къмпинг със същото име. По-голямата част от плажа е свободна зона. В гората зад него е къмпингът, като има удобства - бани и тоалетни, на няколко места. С кола можете да стигнете до него или дори да влезете (има малка такса) и да паркирате по-близо до плажа.

Сарти, Ситония

Тук е един от най-дългите плажове в Ситония - 2,5 км. Северният му край е по крайбрежна алея. Централната част е с много свободни зони, а на юг има повече хотели и плажове пред тях. Пясъкът е ситен, със съвсем малко камъчета, а морето е синьо и много красиво. Самото Сарти изглежда прекрасно за семейна ваканция.

Никити, Ситония

Намира се на западната страна на Ситония. Тук плажната ивица също е много дълга - 3,5 км, но е по-тясна в сравнение с тази например в Сарти, особено в градската част. На юг плажът е по-спокоен, с много фин пясък и истинско синьо, прозрачно, гръцко море.

Метаморфози, Ситония

Плажът на Метаморфози е на практика продължение на този на Никити. Малко по-тесен от градската част, за да се стигне до него, се слиза по стръмни стъпала. Пясък с дребни камъни. В морето е по-добре да се влиза с гумени обувки, защото има камъни.

Геракини

Намира се между ръкавите Ситония и Касандра. Един от най-старите курорти в тази част на Гърция. Плажът е с хубава, сравнително широка ивица с едър пясък.

Аспровалта

Има много широка и дълга плажна ивица. По плажа се редуват свободни зони и такива с чадъри. Пясъкът е едър, с малки камъчета и ивица камъчета на влизане в морето. То става бързо дълбоко и е с тъмносиньо-зеленикав цвят. Плажът на Аспровалта буквално се слива с този на Неа Врасна, Врасна и Ставрос.


Врасна

Намира се между Аспровалта и Ставрос. Има много известен плаж - Паралия (това е думата за плаж на гръцки). Красив и широк около 40 метра, с едър пясък. Морето бързо става дълбоко.

Ставрос

Плажът е с едър пясък и с малки камъчета.

Олимпиада

Това е курортно селце, по-малко от Врасна и Ставрос. Изглежда тихо и спокойно. Плажът е тесен, с едър пясък, а на влизане в морето има едри камъни.

Ливади на остров Тасос

Плажът Ливади се намира в източната част на остров Тасос, на 20 километра от Лименас и близо до Алики. Това е тихо и спокойно място, известно на пътниците, които правят обиколка на Тасос, пише 
"24 часа". Състои се от пясък и малки камъчета, като същевременно се намира близко до манастира "Михаил Ангелос".

Портокали Бийч


Разположен е на източното крайбрежие на Ситония. Чужденците го наричат още Ориндж бийч, а гърците - Кавуротрипес. Състои се от варовикови скали, по които можете да опънете кърпите си и да ходите спокойно, без да се подхлъзнете, и малко пясък на места. Дъното на морето е пясъчно, а водата е уникално съчетание от светло и тъмносиньо. На плажа има изградена каменна русалка.

Гьолът на остров Тасос

Наподобява плувен басейн, а скалите покрай него са терасовидни и няма да имате проблем да се разходите по тях, но ако плажувате там, ще трябва да сложите хавлиите си директно върху тях. До плажа се стига по черен път близо до Астрис и малко ходене пеш.

Керамоти

Плажовете в самото градче са изключително плитки и също носят наградата "Син флаг". Оттук тръгва и най-кратката фериботна линия за остров Тасос.

Неос Мармарас

На западните брегове на Ситония се откроява космополитното село. Плажните ивици там изненадват с малките заливчета. Централният плаж на Неос Мармарас, на който има множество рибни таверни и бийч барове, започва от последния залив на градчето и се простира до Порто Карас, най-големия хотелски комплекс на Халкидики. Не пропускайте възможността да посетите и живописното селище Партенон, намиращо се малко извън Неос Мармарас.

Неа Перамос

Крайбрежен курорт на 18 км от Кавала. Плажната му ивица е дълга и пясъчна, без водорасли във водата.

В района има и други ненаселени плажчета. Цялото крайбрежие в тази част на Гърция е пясъчно и на много места по пътя ще видите палатки на брега. На 1-2 км от Неа Перамос се намира Амолофи, известен плаж с естествени пясъчни дюни и плитка вода, награден със "Син флаг".

Дълъг е няколко километра, има плажни заведения и голяма свободна зона. Предлагат се и някои водни спортове.

И още един факт, който не е познат на посетителите - в близост до Неа Перамос има местност за катерене, наречена Кокина. Представлява група скали над морето, с възможност за над 50 маршрута както за начинаещи, така и за напреднали.

Офринио Бийч (Тузла)

Курортното селище Паралия Офринио (Тузла) се намира на 58 км от Кавала и на 28 км от Аспровалта. Плажът Офринио Бийч е дълъг и широк, известен с големия си детски център - кафене с надуваема водна пързалка, хамаци, батути и специални столчета за децата.

Фанари

Плажът Фанари е само на 53 км от ГКПП Маказа и е известен още като "Златен пясък" заради ситния пясък, в който можете да заровите крачета. Той продължава много навътре в морето, което става дълбоко съвсем плавно. Освен че има фин пясък и безброй видове черупкообразни, плаж Фанари е носител на наградата "Син флаг".

Урануполи

Градчето на третия ръкав към Света гора има няколко плажа, отделени като малки заливчета с фин пясък и кристална вода. Остров Амулиани е съвсем наблизо за еднодневна разходка.

Созополи

Едни от най-красивите плажове в Гърция с фин пясък.

Порто Карас

Намира се на п-ов Ситония, на 30 м от плажа и на 1,5 км от Неос Мармарас. Най-големият спа център на Балканите. Заобиколен от зелени гори, с безкрайни пясъчни фини плажове, които всяка година печелят международното признание "Син флаг".

Каламици

Това е името на район в южната част на Кимолос с няколко залива, разделени от скали. Някои от тях са пясъчни, други са с камъчета.

Каликратия

Плажът на Солун. Дълги и широки заливи с мек ситен пясък и изумрудена кристалночиста вода приютяват хиляди гости през почивните дни.
--
16.08.2017. Най-хубавите най-близки плажове в Гърция - https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nai-hubavite-nai-blizki-plazhove-v-Gurciya-741421
------------------------
1.Има песен, песен и родина,
Има песен в моето сърце,
Има песен, южен край градина
що ме мене винаги зове / 2/
Припев:
Петрич, Петрич, чуден южен край,
свидна родна бащина земя,
моя обич, обич и тъга,
моя крепост Самуилова.
с топли сълзи ти си напоена,
грабена си цели векове,
но не падна нивга на колене
и духът ти никой не сломи / 2/

2.Приласкавай с майчина усмивка,
приласкавай верни синове,
приласкавай хора устремени
в слънчевите мирни
върхове / 2/
-----
2 гръцки песни, за поздрав към 2 момичета, които не се познават, но познават мен в различни времена и места: Краси и Диана.












Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elamus
Категория: Други
Прочетен: 11301
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930